Do akej vody dať mäso – studenej alebo horúcej: tajomstvo dokonalého vývaru

Je ťažké pripraviť čistý, bohatý a chutný vývar, ak nepoznáte hlavné tajomstvo.

Ako správne variť mäso – tipy / foto depositphotos.com

Ukrajinské gazdinky často varia boršč alebo polievky na mäsovom vývare. Samozrejme, každá má svoj jedinečný ideálny recept. Mnohé ženy v domácnosti však nevedia, v akej vode variť mäso, aby bolo chutné.

Do akej vody dať mäso na vývar

Výroba vývaru nemusí byť najjednoduchšia. Konzistencia a farba vývaru, ako aj chuť mäsa, do veľkej miery závisí od vody, resp. jej teploty. Naučme sa, ako správne variť mäso.

Ak je vaším cieľom uvariť jednoduchý vývar, najlepšie je mäso na začiatku varenia vložiť do studenej vody. Potom sa počas dlhého varenia mäso dobre uvarí a vývar bude bohatý a chutný.

Do akej vody dať mäso na polievku

Varenie vývaru ako základu na polievku má svoje špecifiká, vrátane teploty vody použitej na prípravu pokrmov. V tomto prípade nie je vhodná studená voda. V akej vode teda variť mäso na polievku?

Najlepšie je vložiť mäso do sotva vriacej vody. Takto dosiahnete mierny var, ktorý je pre tento pokrm ideálny.

Mimochodom, ak neviete, do akej vody dať mäso, aby bolo mäkké, práve teplá voda ho udrží šťavnaté a nikdy nie tvrdé.

Mrazené mäso môžete variť

Mnohé ženy v domácnosti uchovávajú mäso v mrazničke, aby ho udržali čo najdlhšie jedlé. Pred varením sa odporúča mäso rozmraziť.

Ak sa táto fáza vynechá, vývar bude bez chuti a polievka bude ako obyčajná horúca voda s korením a zeleninou. Okrem toho sa zmrazené mäso varí dlhšie a kvôli dlhému času spracovania stratí svoje užitočné vlastnosti a chuť.

Už skôr napísal, ako pripraviť paradajkovú šťavu na zimu.

Mohli by vás tiež zaujímať novinky:

Share to friends
Rating
( 8 assessment, average 1.75 from 5 )
Články Slovolam.sk