Ako môžete skladovať chlieb dlhý čas bez obáv, že vám „vykysne“ – veľmi jednoduchý lifehack.
Ako uchovať chlieb dlhšie / koláž , foto depositphotos.com
Kde je najlepšie skladovať chlieb, aby neplesnivel? Niektorí radia používať chlebník, a to iba drevený, iní dávajú chlieb do chladničky. Ale ani to nepomôže na dlho. Existuje však spôsob, ako výrazne predĺžiť trvanlivosť výrobku – až na niekoľko mesiacov.
Ako uchovať chlieb dlhšie – jednoduchý trik
Vrecká, vzduchotesné nádoby, krabice na chlieb a chladničky sú najznámejšie spôsoby skladovania chleba. Posledná možnosť umožňuje predĺžiť čerstvosť výrobku, najmä v horúcom počasí, ale aj tam začne chlieb po 3 – 5 dňoch plesnivieť.
Jeho trvanlivosť však možno predĺžiť – na tento účel sa chlieb zabalí do vrecka alebo fólie (môžete ho nechať v obale z obchodu) a vložte ho do mrazničkykde môže zostať niekoľko mesiacov. Pečivo, ako sú sušienky a koláče, možno skladovať rovnakým spôsobom, ale treba ho predtým zabaliť do niekoľkých vrstiev plastovej fólie.
Rozmrazovanie chleba je najlepšie vykonávať pri izbovej teplote. Ak potrebujete rozmraziť veľmi rýchlo, môžete použiť rúru, ale v prípade muffinov a sušienok je lepšie túto možnosť nepoužívať.