Povieme vám, či môžete jesť pečeň, ak je horká, a ako sa takéhoto problému zbaviť.
Aká pečeň nie je horká a čo robiť, ak ste si ju kúpili „zle“ – tipy / foto depositphotos.com
Ak chcete uvariť dokonalú pečeň, musíte si tieto vnútornosti pripraviť. Jedným z najčastejších problémov je horkosť. Nie je na tom nič záhadné – pečeň zhorkne, ak sa na ňu dostala žlč alebo ak sa úplne neodstránila blanka, žily a cievy.
Už skôr sme vám povedali, ako pripraviť paštétu z kuracej pečene.
Ako odstrániť horkosť z kuracej alebo bravčovej pečene
Aby pečeň nebola horká a mäkká, existuje niekoľko skvelých možností. Môžete si vybrať tú, ktorá vám vyhovuje:
- Najprv musíte pečeň nakrájať na niekoľko kúskov, namočiť ich do mlieka aspoň na 30 minút.
- Potom ich namočte do jedlej sódy, nechajte hodinu odstáť a dobre opláchnite – tým zmäknú.
- Pečeň zabalíme do potravinovej fólie a zľahka ju rozbijeme kladivom.
- Pred varením ich varte asi 15 minút v osolenej vode.
Ak nechcete mať fantáziu, môžete pečeň pred varením vždy na hodinu namočiť do studenej vody alebo ju uvariť vo vriacej vode a nechať niekoľko minút odstáť.
Ako odstrániť horkosť z varenej pečene
Ak je hotový výrobok stále horký, neponáhľajte sa ho vyhodiť. Na neutralizáciu nepríjemnej chuti môžete pečeň trochu dlhšie povariť s pridaním smotany alebo kyslej smotany. Omáčka nasiakne pečeň a jemná smotanová chuť premení obyčajný výrobok na vynikajúci pokrm.