Ktorá časť bravčového mäsa nie je vhodná na kebab: ohrozíte svoje zdravie

Keď príde čas na kebab, oplatí sa zamyslieť nad tým, či telu neuškodí. Odborníci na výživu sa zhodujú, že tento pokrm je zdravý, pokiaľ sa ním neprejete.

Treba si uvedomiť, že šašlik je pre žalúdok pomerne „ťažké“ jedlo / foto depositphotos.com

Mäso – jeden z najbežnejších produktov na prípravu rôznych jedál, vrátane kebabu. Vzhľadom na nástup relatívne teplého počasia sa milovníci kebabu už začali aktívne zapájať do jeho prípravy. povie vám, ako často môžete jesť kebab.

Predtým sme písali, ako pripraviť kebab v rúre.

Kto by nemal jesť kebab

Ľudia na diéte by nemali jesť veľa kebabu. Veľká porcia mäsa zaťaží ich organizmus. Aj ľudia s dnou, ochoreniami tráviaceho systému, kardiovaskulárnymi ochoreniami by sa mali vyhýbať šašlíku. Ak vám nie je jasné, či môžete šašlik pri hypertenzii, nezabudnite – vo veľmi obmedzenom množstve.

Ak je šašlik vyrobený z bravčového mäsa, nemôžu ho veľa jesť ľudia s vysokým cholesterolom.

A jahňací kebab by nemali jesť ľudia s chorým žalúdkom alebo črevami, pretože toto mäso je pomerne ťažko stráviteľné.

Okrem toho odborníci na výživu neodporúčajú dávať veľa šašlíkov deťom do 8 rokov.

Šašlík – výhody a škody, nce konzumácie

Odborníci na výživu pravidelne hovoria, čo je škodlivé šašlik. Upozorňujú, že mäso pripravené na drevenom uhlí by sa nemalo zneužívať, aby nepoškodilo organizmus. Okrem toho odborníci odporúčajú tým, ktorí majú piknikovú diétu, aby si ľahli na zeleninu. Vláknina totiž zaplní žalúdok a nedovolí vám zjesť kúsok kebabu navyše.

Vo všeobecnosti sa ľuďom odporúča, aby sa kebabom neprejedali, inak môžete namiesto pôžitku pocítiť nevoľnosť, žalúdočnú nevoľnosť a nadúvanie.

Odborníci zároveň upozorňujú, že šašlik je užitočný, pokiaľ nie je mastný, je správne uvarený a vyrobený z kvalitného mäsa.

Ako často môžete jesť kebab – pre milovníkov pochúťok pozn. red.

Šišky z červeného mäsa je lepšie zjesť maximálne 100 g denne. Častá konzumácia takýchto kebabov môže vyvolať vznik rakoviny. Bravčový kebab by sa tiež nemal jesť príliš často a pri jeho príprave treba pamätať na to, že bravčové mäso by malo byť dôkladne tepelne upravené.

Vo všeobecnosti však odborníci na výživu upozorňujú, že pri tepelnej úprave kebabu sa uvoľňujú karcinogénne látky. V tejto súvislosti sa odporúča jesť kebab maximálne raz alebo dvakrát do mesiaca.

Ktorá časť bravčového mäsa nie je vhodná na kebab – rada

Ak ste si na pikniku objednali mäso na kebab, pri výbere dbajte na to, že mäso zo zadnej časti prasaťa nie je vhodné. Je tvrdšie a má žily. Takéto mäso spôsobí, že kebab bude suchý a tvrdý.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Články Slovolam.sk